Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στίγματα και λεκέδες στα ρούχα;

Στίγματα και λεκέδες στα ρούχα;

date

9 Νοεμβρίου 2016

time

13:57

Στίγματα και λεκέδες στα ρούχα;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Στίγματα και λεκέδες στα ρούχα;
TAGS: 

Πως βγαίνουν οι πιο δύσκολοι λεκέδες;

 
Από: Ελένη Χαδιαράκου | 0 Comments

Πως βγαίνουν οι πιο δύσκολοι λεκέδες;
 
 
 

 
Χρήσιμες συμβουλές για να καταπολεμήσετε τους 10 πιο δύσκολους λεκέδες που αντιμετωπίζει καθημερινά μια μαμά! 

- See more at: http://www.imommy.gr/tips-xrisima/article/4899/pws-bgainei-o-lekes-apo-f...

Πως βγαίνουν οι πιο δύσκολοι λεκέδες;

 
Από: Ελένη Χαδιαράκου | 0 Comments

Πως βγαίνουν οι πιο δύσκολοι λεκέδες;
 
 
 

 
Χρήσιμες συμβουλές για να καταπολεμήσετε τους 10 πιο δύσκολους λεκέδες που αντιμετωπίζει καθημερινά μια μαμά! 

- See more at: http://www.imommy.gr/tips-xrisima/article/4899/pws-bgainei-o-lekes-apo-f...

Μην απελπίζεστε και πριν πετάξετε τα ρούχα σας, δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το ύφασμα!

Πηγή : Paidorama.com [ http://www.paidorama.com/pws-na-afairesete-tous-lekedes-apo-ta-rouxa-sas.html ]

Στίγματα και λεκέδες στα ρούχα; Υπάρχει τρόπος να τους αφαιρέσετε!
Καλό είναι, μόλις δείτε το λεκέ να μην καθυστερήσετε ούτε λεπτό! Μην απελπιστείτε όμως αν ο λεκές δεν είναι πια νωπός, υπάρχει λύση και μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική!!! Πριν πετάξετε τα ρούχα σας, δοκιμάστε αυτές τις απλές και χρήσιμες συμβουλές για να αφαιρέσετε 11 δύσκολους λεκέδες!

Λαδι:
Ρίξτε ταλκ πάνω στον λεκέ και αφήστε το να απορροφήσει το λάδι για περίπου 10-15 λεπτά, εν συνεχεία πλύνετε το ρούχο. Αντί για το ταλκ δοκιμάστε και το πράσινο σαπούνι! Τρίβετε το σημείο που έχει λαδωθεί και μετά από 10-15 λεπτά ξεβγάλτε το ρούχο.
Υγρή κόλλα:
Αλείψτε το λεκέ με πάγο ή με κρύο νερό για να σκληρήνει η επιφάνεια. Στην συνέχεια ξύστε το λεκέ με ένα αμβλύ μαχαίρι. Διαποτίστε το ύφασμα με υγρό αφαίρεσης λεκέδων. Ξεβγάλτε το απορρυπαντικό και μετά πλύνετε το ρούχο.
Σοκολάτα:
Αφαιρέστε όση σοκολάτα μπορείτε και στη συνέχεια τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε το ρούχο κανονικά. Εάν δεν απομακρυνθεί τελείως, ακολουθήστε την ίδια μέθοδο αλλά προσθέστε, εκτός από το απορρυπαντικό, διάλυμα αμμωνίας ή διάλυμα λευκού ξιδιού.
Παγωτό:
Μουλιάστε το ύφασμα σε ζεστό νερό και με λίγο διάλυμα απορρυπαντικού. Ξεπλύνετε στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία (αν επιτρέπεται!)
Φρούτα ή χυμός φρούτων:
Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό νερό και με απορρυπαντικό, (ασφαλές για το ύφασμα). Μη χρησιμοποιήσετε σαπούνι γιατί μπορεί να μείνει ο λεκές μόνιμος. Βάλτε το ρούχο να μουλιάσει για 30 λεπτά σε ένα λίτρο ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό.
Ρόδι:
Ρίξτε στο λεκέ καθαρό οινόπνευμα και μετά πλύνετε με χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι.

Μελάνι από στυλό: 
Ψεκάστε το λεκέ με λακ. Ξεβγάλτε. Χύστε λίγο υγρό απορρυπαντικό και τρίψτε καλά το λεκέ, ξεβγάλτε. Μια άλλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε γλυκερίνη ή υγρό απορρυπαντικό πρόπλυσης.
Αίμα:
Βουτήξτε το λεκέ σε κρύο νερό μαζί με υγρό απορρυπαντικό, ξεβγάλτε. Εάν ο λεκές επιμείνει σε βαμβακερό , πολυεστερικό, τεχνητό μετάξι και λίνο δοκιμάστε να ρίξετε πάνω στο λεκέ αμμωνία ή οξυζενέ και ξεπλύνετε καλά. (Το μετάξι χρειάζεται στεγνό καθάρισμά).
Κερί:
Βάλτε το ύφασμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και μετά ξύστε το λεκέ με ένα μαχαίρι. Βάλτε πάνω στο λεκέ μια πετσέτα και πιέστε με ένα ζεστό σίδερο. Σε ένα σφουγγάρι βάλτε λευκό οινόπνευμα και καθαρίστε το λεκέ. Μετά πλύνετε το ύφασμα.
Τσίχλα:
Τοποθετήστε το ρούχο στο ψυγείο για αρκετές ώρες και στη συνέχεια αφαιρέστε τα κομμάτια. Καλύψτε με ένα κομμάτι χαρτί και βάλτε κερί στη συνέχεια, περάστε ένα ζεστό σίδερο πάνω από το χαρτί
Σάλτσα ντομάτας:
Τοποθετήστε το ρούχο σε κρύο νερό. Αν ο λεκές είναι νωπός, προσθέστε και μία στρώση από αλάτι προτού τον ξεπλύνετε

Tips:
Πάντα να τρίβετε τον λεκέ απαλά! Με το δυνατό τρίψιμο το πρόβλημα μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και να χαλάσουν οι ίνες του υφάσματος, με αποτέλεσμα να μην καθαρίσει ποτέ!
Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε διάλυμα, δοκιμάστε το πρώτα σε ένα μη εμφανές σημείο, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα ξεβάψει το χρώμα!
Καθαρίζουμε τον λεκέ πάντα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του!
Extra tip:
Για πιο λευκά... λευκά!!! Τοποθετήστε τα ρούχα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βάλτε μέσα φέτες λεμονιού! Αφήστε τα εκεί για περίπου 10 λεπτά.

Μία άλλη μέθοδος για την αφαίρεση λεκέδων από τα ευαίσθητα ρούχα, είναι βέβαια το πλύσιμο στο χέρι με τη χρήση μαγειρικής σόδας και απορρυπαντικού. Τρίψτε απαλά το ύφασμα και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Προσοχή λοιπόν. Μόλις δείτε το λεκέ, μην καθυστερήσετε ούτε ένα λεπτό. Η επίθεση είναι η καλύτερη λύση!

Ιδανική μέθοδος για την αφαίρεση λεκέδων για ευαίσθητα ρούχα είναι το πλύσιμο στο χέρι με τη χρήση μαγειρικής σόδας και απορρυπαντικού!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ