Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς επιλέγουμε «air condition»

Πώς επιλέγουμε «air condition»

date

27 Απριλίου 2017

time

15:59

Πώς επιλέγουμε «air condition»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Πώς επιλέγουμε «air condition»

Τα κλιματιστικά ανήκουν πλέον στις απαραίτητες συσκευές του σπιτιού κι η ιδανική εποχή για να προβείτε σε ενδελεχή έρευνα πριν την αγορά είναι τώρα που ακόμα η ζέστη κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα!

Πώς φτάνουμε στην καταλληλότερη επιλογή συσκευής για το σπίτι μας; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν προβούμε σε αγορά;

Ισχύς ή αλλιώς BTU

Τα BTU(British Thermal Unit) είναι η μονάδα μέτρησης που αναφέρεται στην ισχύ της συσκευής, δηλ. στην ποσότητα της θερμότητας που είτε απορροφά (σε λειτουργία ψύξης) είτε εκλύει (σε λειτουργία θέρμανσης) το κλιματιστικό, έτσι ώστε να καταφέρει να μεταβάλει τη θερμοκρασία του χώρου.

Για να επιλέξουμε την κατάλληλη ισχύ λαμβάνουμε υπόψη μας τις παρακάτω παραμέτρους:

 • Τον όροφο
 • Τον προσανατολισμό του σπιτιού ως προς την ηλιακή του έκθεση
 • Τα τετραγωνικά του χώρου που θα θέλαμε να καλύψουμε
 • Τον αριθμό των ατόμων μέσα στο χώρο
 • Πόσα Watt «σηκώνει» ο χώρος λόγω της ενδεχόμενης λειτουργίας παράλληλα με άλλες συσκευές
Ενδεικτικός Πίνακας BTU  

 

 1. Ενεργειακή κλάση ή αλλιώς φιλικό προς το περιβάλλον

Η ενεργειακή κλάση του κλιματιστικού αναφέρεται στην ωφέλιμη ενέργεια που απελευθερώνουν σε σχέση με αυτή που καταναλώνουν και αυτό συνοπτικά ονομάζεται ενεργειακή απόδοση. Οι ενεργειακές κλάσεις κυμαίνονται από Α+++ έως G. Η κλάση Α+++ είναι η πιο αποδοτική, ενώ η κλάση G η λιγότερο. Επίσης, ένα κλιματιστικό μπορεί να χαρακτηρίζεται από διαφορετική ενεργειακή κλάση στη λειτουργία ψύξης από ότι στη λειτουργία θέρμανσης.
 

 1. Επίπεδα Θορύβου

Ο θόρυβος μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην φαίνεται σημαντικό χαρακτηριστικό, ωστόσο, εάν το κλιματιστικό τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτιο και λειτουργεί κατά τη διάρκεια της νύχτας ίσως και να αποτελέσει λόγο σοβαρής αυπνίας. Ο θόρυβος μετράται σε Decibel (dΒ) και διαφέρει σε τιμές ανάμεσα στην εξωτερική και την εσωτερική μονάδα. Καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψη μας τον εξωτερικό χώρο τοποθέτησης και τα decibel της εξωτερικής μονάδας ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.
 

 1. Επιπλέον χαρακτηριστικά:
 • Ιονιστής ή φίλτρα αέρα αντιβακτηριδιακά που συγκρατούν οσμές και σκόνη για καθαρότερη ατμόσφαρα και στοπ στις αλλεργίες της άνοιξης
 • Αφύγρανση με δυνατότητα ενίσχυσης ή απορρόφησης της υγρασίας στο δωμάτιο
 • Sleep mode ή eco mode αναλόγως τις ανάγκες του χώρου
 • Smart or Wifi για τον απομακρυσμένο χειρισμό του
 • Αυτοδιαγνωστικό σύστημα βλαβών
 • Timer, auto Restart ή ifeel σύστημα για να περιορίζεται η λειτουργία του είτε χρονικά, είτε αναλόγως της επιθυμητής θερμοκρασίας.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ