Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μάθε για το iOS10 !

Μάθε για το iOS10 !

date

16 Ιουνίου 2016

time

16:16

Μάθε για το iOS10 !
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Μάθε για το iOS10 !
TAGS: 

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα την δέκατη έκδοση του iOS (iOS 10). Η νέα έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας έχει κάνει πολλά και πολλές αναβαθμίσεις. Όπως δήλωσε ο Craig Federighi, το iOS 10 είναι το “biggest iOS release ever”, με πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως πλούσιες ειδοποιήσεις στην οθόνη, γρήγορα interactions με τις εφαρμογές και μεγαλύτερη χρησιμότητα της δυνατότητας 3D touch. Ας ρίξουμε μια ματιά:

Kαλύτερo κλείδωμα οθόνης
Το κλείδωμα οθόνης (lockscreen) έχει πλήρως επανασχεδιαστεί, με πλούσια μηνύματα απευθείας από την lockscreen, καθώς και ζωντανή ενημέρωση κατάστασης με εφαρμογές όπως Uber.
Στο iOS 10 με την βοήθεια της 3D Touch τεχνολογίας θα μπορείτε να διαγράψετε όλες τις ειδοποιήσεις με ένα απλό πάτημα

Αναβάθμιση του Siris
Με το νέο αναβαθμισμένο Siri θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείται/ανοίγεται και άλλες εφαρμογές όπως WhatsApp, Skype, Uber, ή νέες εφαρμογές υγείας και γυμναστικής, όπως η Breath app.
Η εφαρμογή Siri γίνεται εξυπνότερη, καθώς πραγματοποιεί προτάσεις βασισμένες στην τοποθεσία σας αλλά τις πληροφορίες των επαφών σας.

Γρήγορη πληκτρολόγηση - Μηνύματα - Φωτογραφίες
Η εφαρμογή Μηνύματα επανασχεδιάστηκε και προσφέρει ακόμα πιο εύκολο τρόπο να επικοινωνείς με τους φίλους και την οικογένειά σου. Για παράδειγμα, θα μπορούμε μέσα απο τις επαφές μας και μέσω του Siri να στέλνουμε email γρήγορα ή μηνύματα. Τα μηνύματα επίσης θα υποστηρίζουν end-to-end encryption,  τρεις φορές μεγαλύτερα emoji από αυτά που ήδη υπάρχουν,  αντικατάσταση κειμένου με emojis και αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς.
Οσον αφορά τις φωτογραφίες, θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης αντικειμένων ή προσώπων, και δίνεται τη δυνατότητα στον χρήστη να θυμηθεί, να οργανώσει ξανά σημαντικές στιγμές αλλά και να δημιουργήσει μικρά video από τις φωτογραφίες.

Apple Maps - Music - News
Η Apple εξακολουθεί να προσπαθεί να κάνει τους Χάρτες χρήσιμους ανοίγοντας προς τους developers αλλά και αποκτόντας πιο καθαρό UI (User Interface) κάνοντας το πιο έξυπνο αλλά και πιο εύκολο στην χρηση.
Αλλαγές υπάρχουν και στο Apple Music το οποίο θα έχει πιο απλό interface αλλά και νέες δυνατότητες. Τέλος, το Apple News έχει επανασχεδιαστεί πλήρως έτσι ώστε να φαίνεται καλύτερα αλλά και να είναι πλέον πιο αρεστό.

Apple Home
Πολύ ξεχωριστή είναι η νέα προ εγκατεστημένη εφαρμογή Apple Home η οποία θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των homekit συσκευών του σπιτιού. H εφαρμογή θα είναι τοποθετημένη στο Control Center αλλά και θα λειτουργεί απ ευθείας και από την Lock Screen του iPhone. Για παράδειγμα η κάμερα ασφαλείας μπορεί να στέλνει ειδοποίηση αν ανιχνεύσει έναν κίνδυνο ή θα μπορούμε να ελεγχουμε τον φωτισμό του σπιτιού σας.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι χρήστες θα μπορούν να απεγκαθιστούν προεγκατεστημένες εφαρμογές που ενσωματώνει η Apple στις συσκευές της όπως FaceTime, Music, Tips, Notes, κλπ. H Apple δεν σταματάει εδώ, η εφαρμογή Phone θα περιλαμβάνει αναγνώριση spam κλήσεων, καθώς και θα μπορείτε να στείλετε χειρόγραφα μηνύματα.

Το νέο iOS θα είναι άμεσα διαθέσιμο στους developers. Τον Ιούλιο αναμένεται να δοθεί η 1η public beta σε όσους χρήστες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα. Ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να δοθεί στο ευρύ κοινό !

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ