Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Και η νηστεία θέλει νοστιμιά…

Και η νηστεία θέλει νοστιμιά…

date

26 Μαρτίου 2019

time

10:42

Και η νηστεία θέλει νοστιμιά…
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Και η νηστεία θέλει νοστιμιά…

Πολλοί έχουν συνδυάσει τη νηστεία με άγευστα φαγητά και άνοστες συνταγές. Το μυστικό για να δώσεις σε ένα φαγητό τη νοστιμιά που ψάχνεις δεν είναι απλά η συνταγή, αλλά και ο σωστός εξοπλισμός. Στην ELECTRONET σου προτείνουμε λύσεις και για τα δύο. Τις συνταγές θα τις βρεις εδώ, ενώ τον σωστό εξοπλισμό με ένα κλικ στο e-shop μας.
 
 
Ρεβίθια με γλυκάνισο και σπανάκι
 
Τι πρέπει να έχεις υπόψη σου, πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα της συγκεκριμένης συνταγής; Πρώτον τι κατσαρόλα θα χρησιμοποιήσεις και δεύτερον σε τι τύπο εστίας θα ψήσεις το φαγητό, εμαγιέ , αερίου ή κεραμική; Κάνε την επιλογή σου και καλή απόλαυση!
 
 
Υλικά που θα χρειαστείς:
 

  • 500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς, στραγγισμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό κλωνάρι σέλερι, άκοπο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
  • 50 ml ξηρό, λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισος, κοπανισμένος
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 
Εκτέλεση Συνταγής:
Βράζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο νερό και σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας. Προσθέτουμε τη δάφνη και το σέλερι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη και το σέλερι.
 
Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον γλυκάνισο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. (Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, αν και τα υγρά από το σπανάκι συνήθως αρκούν.) Σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
 
 
Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με γαρίδες
 
Πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα της συγκεκριμένης συνταγής επίλεξε τηγάνι και τον σωστό φούρνο από άποψη χωρητικότητας , λειτουργίες ψησίματος και ενεργειακής κλάσης.
Κάνε την επιλογή σου και καλή απόλαυση!
 
Υλικά που θα χρειαστείς:
 

  • 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
  • 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 200 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες (κατεψυγμένες)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα μανιτάρια) + 2 κουτ. σούπας για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι (αν θέλουμε)
  • αλατοπίπερο

 
Εκτέλεση Συνταγής:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι (4 κουτ. σούπας) και το λεμόνι (αν βάλουμε) και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
 
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας) σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
 
Ξεφουρνίζουμε τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού. Τα φουρνίζουμε ξανά για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Για να εξατμιστούν καλύτερα τα υγρά των μανιταριών, τα ψήνουμε σε ψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.
 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ