Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιατί Πλυντήριο/στεγνωτήριο;

Γιατί Πλυντήριο/στεγνωτήριο;

date

2 Μαΐου 2019

time

11:08

Γιατί Πλυντήριο/στεγνωτήριο;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Γιατί Πλυντήριο/στεγνωτήριο;

Καθαρά & μυρωδάτα ρούχα, από το πρωί μέχρι και το τέλος της μέρας;

Πόσο ωραία ξεκινά η μέρα σου όταν, καθώς ντύνεσαι, απολαμβάνεις το άρωμα καθαριότητας της μπλούζας ή του πουκάμισού σου; Και πόσο γλυκά τελειώνει η μέρα, όταν ξαπλώνεις σε πεντακάθαρα, μυρωδάτα σεντόνια;
Η επιλογή ενός πλυντηρίου/στεγνωτηρίου για όσους δεν διαθέτουν το χώρο για  ξεχωριστές συσκευές πλυντηρίου & στεγνωτηρίου, αποτελεί πλέον αναγκαιότητα και θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τόσο τα θετικά όσο και τα λιγότερο θετικά που προσφέρει μία τέτοια συσκευή.

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα!

#1 Στεγνά ρούχα, βρέξει-χιονίσει.

Το καλοκαίρι, τα ρούχα στεγνώνουν εύκολα και γρήγορα χάρη στον ήλιο και την υψηλή θερμοκρασία. Υπάρχει όμως και η σκόνη, είτε από την Αφρική, είτε απλώς από τον δρόμο,  αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνουν τα μόλις πλυμμένα & πεντακάθαρα ρούχα μας. Ομοίως, τις υπόλοιπες 3 εποχές του χρόνου, το στέγνωμα των ρούχων δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Μία ξαφνική βροχή μπορεί να σημαίνει ότι περιμένεις τουλάχιστον μία ακόμα μέρα μέχρι να στεγνώσουν τα ρούχα σου. Άλλες πάλι φορές, τα ρούχα παραμένουν νωπά λόγω της υγρασίας.

Το πλυντήριο/στεγνωτήριο λύνει αυτό το πρόβλημα και σου προσφέρει στεγνά ρούχα, βρέξει-χιονίσει. Πώς; Όταν τελειώνει το πλύσιμο, με το πάτημα ενός κουμπιού αρχίζει η διαδικασία του στεγνώματος στον κάδο. Ο εξωτερικός αέρας διοχετεύεται στη συσκευή ζεστός και οι υδρατμοί από τα ρούχα μετατρέπονται σε νερό που καταλήγει σε ένα ειδικό δοχείο το οποίο χρειάζεται να αδειάσεις στο τέλος της διαδικασίας ή να το χρησιμοποιήσεις για το σιδέρωμα μιας και θα είναι απιονισμένο.  

#2 Εξοικονόμηση χώρου
Ένα δεύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το πλυντήριο/στεγνωτήριο σε μια συσκευή είναι η εξοικονόμηση χώρου. Το μπάνιο συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία ένα πλυντήριο και ένα ξεχωριστό στεγνωτήριο για τα ρούχα. Με τις δύο συσκευές σε μία όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το χώρο για να αποθηκεύσεις κάτι άλλο, αντί να εγκαταστήσεις μια ακόμα συσκευή.

#3 Ευκολία στη χρήση
Το μόνο «δρομολόγιο» που θα κάνουν τα καθαρά ρούχα, θα είναι από το πλυντήριο/στεγνωτήριο απευθείας στη σιδερώστρα. Ούτε μεταφορά στο μπαλκόνι για άπλωμα, ούτε και προς μία άλλη συσκευή στεγνώματος. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι απλά να επιλέξεις το πρόγραμμα στεγνώματος που θέλεις, με βάση τα ρούχα που μόλις έπλυνες, για να είναι πιο αποτελεσματικό το στέγνωμα. Το μυστικό βρίσκεται στις στροφές! Όσο πιο πολλές, τόσο πιο γρήγορο το στέγνωμα!

#4 Δεν μεταφέρεται υγρασία στο σπίτι
Πολύ συχνά, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, πολλοί επιλέγουμε να στεγνώσουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Έτσι όμως αυξάνεται η υγρασία εσωτερικά. Ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει αυτό είναι ή να έχουμε συνέχεια αναμμένα τα καλοριφέρ ή να επενδύσουμε σε έναν αφυγραντήρα προηγμένης τεχνολογίας. Αυτή η λύση ωστόσο, είναι κοστοβόρα. Καλύτερα θα ήταν να φανούμε προνοητικοί και να προλάβουμε τις όποιες συνέπειες της υγρασίας αλλά και του συνεχούς κόστους αποφυγής της και να τοποθετήσουμε ένα πλυντήριο/στεγνωτήριο! 

#5 Το άρωμα του μαλακτικού
Όταν τελειώσει το στέγνωμα, τα ρούχα μπορεί να μην έχουν την τόσο έντονη μυρωδιά του μαλακτικού όσο θα ήταν με ένα απλό πλύσιμο, αλλά να είστε σίγουροι πως η μυρωδιά θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και σίγουρα θα είναι καλύτερη  από ότι αν τα ρούχα θα μυρίζουν αν είχαν στεγνώσει έξω.

Τα όχι και τόσο καλά νέα είναι:

#6 Δεν μπορεί να στεγνώσει την ίδια ποσότητα ρούχων που πλύθηκαν
Η χωρητικότητα πλύσης στο πλυντήριο/στεγνωτήριο δεν είναι ίδια με τη χωρητικότητα για στέγνωμα. Αυτό είναι ίσως και το ποιο βασικό μειονέκτημα αυτής της οικιακής συσκευής. Συνήθως σε ένα πλυντήριο χωρητικότητας 8 κιλών, το στεγνωτήριο έχει χωρητικότητα 5-6 κιλά, ανάλογα με το μοντέλο. Αν συνηθίζεις λοιπόν να γεμίζεις τελείως το πλυντήριο ρούχων σου, ίσως χρειαστεί κάποιες φορές να αφαιρεθεί μια ποσότητα ρούχων πριν το στέγνωμα. Εναλλακτικά μπορείς να βάζεις τα πλυντήρια ανάλογα με το ποσό των κιλών που προτείνεται για να είναι αποτελεσματικό το στέγνωμα.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ