Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εσύ τι τύπος καφέ είσαι;

Εσύ τι τύπος καφέ είσαι;

date

29 Σεπτεμβρίου 2023

time

17:30

Εσύ τι τύπος καφέ είσαι;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Εσύ τι τύπος καφέ είσαι;

Καφές; Καφές!! Για κάποιους ιεροτελεστία, για άλλους απλώς ρουτίνα και για άλλους απαραίτητο «αξεσουάρ», χωρίς το οποίο δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ότι ο τρόπος που απολαμβάνεις τον καφέ σου, αντικατοπτρίζει τις ιδιαιτερότητές, την προσωπικότητα και τα στοιχεία του χαρακτήρα σου; Εάν όχι, ήρθε η ώρα να μάθεις σε ποιον τύπο καφέ ανήκεις.

Ο BARISTA'S NIGHTMARE

Εάν έπαιζες μαζί του παιχνίδι γνώσεων, θα είχες πετάξει το μπαλάκι στο κοινό και θα παρακαλούσες να λήξει χθες. Είναι ο τύπος που ξέρει όλα τα χαρμάνια καφέ και θα σου παρουσιάσει μέχρι και power point με τις διαφορετικές ποικιλίες. Ο καφές για ανθρώπους σαν αυτόν είναι μια μορφή ψυχαναγκασμού, φυσικά αν τον έφτιαχνε ο ίδιος, θα πετύχαινε ιδανική αρμονία υφής και γεύσης. Μην τον πας σε random μέρος να πιει καφέ, θα σου πει εκείνος πού θα απολαύσεις το ιδανικό ρόφημα.


 
Ο ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ, ΚΑΦΕΣ ΝΑ'ΣΑΙ

Δεν είναι όλοι «γκουρού» και δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Στο κάτω κάτω καφές είναι, δεν θα αγοράσει και αυτοκίνητο. Ο τύπος αυτός από όπου και να πιει καφέ θα του φανεί καλός, αν θέλει να παραγγείλει θα παραγγείλει από όπου να’ ναι, με άλλα λόγια δε θα κάτσει και να σκάσει. Καφέ από το σπίτι, παγάκια και αίσθηση καφέ να έχει. That’s the end.
 
Ο HOT HATER

Χειμώνας, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, αλλά ο κρύος καφές δεν αλλάζει. Για τους οπαδούς του freddo δεν υπάρχουν εποχές και ο διαχωρισμός καλοκαίρι-κρύος καφές / χειμώνας- ζεστός καφές είναι απλώς ένα taboo. Οι κρύες μέρες του χειμώνα δεν απαιτούν για όλους μια αχνιστή κούπα καφέ, αντίθετα η τόνωση που θα τους φέρει ένας παγωμένος καφές είναι το καύσιμο για το ξεκίνημα της μέρας τους.


 
Ο ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΗΡΘΑ

Παιδιά θα πάμε για καφέ; Δεν φαντάζεστε τι έχει γίνει, έχω να σας πω πολλά. Για τον τύπο αυτόν, ο καφές δεν είναι απλή ευχαρίστηση, είναι μια τελετουργία, ένα κίνητρο για να βρεθεί με τους αγαπημένους του φίλους και να κάνουν κουσκουσάκι. Ως coffee shop social, η συνάντηση με την παρέα είναι ένα δεύτερο σαλόνι, βρίσκεται πάντα στην καρδιά της φλυαρίας και στην εξίσωση γευσιγνωσία vs κοινωνικοποίηση-κουτσομπολιό, νικητής θα είναι πάντα ο δεύτερος.
 
Ο COFFEHOLIC

Θα τον δεις στο αμάξι πηγαίνοντας για δουλειά με καφεδάκι, όταν μεσημεριάσει και αρχίζει να κλείνει το μάτι εννοείται ότι θα σηκωθεί να φτιάξει άλλο ένα. Σχολάει, τον παίρνουν τηλέφωνο για καφέ, ε τι δεν θα ξαναπιεί καφεδάκι; Και διπλό κιόλας. Γιατί δεν είναι κανένας βασικός. Ιεροτελεστία ολόκληρη. Ο καφές για τύπους σαν αυτόν έχει φύγει από το κομμάτι της γευσιγνωσίας, είναι απλώς μια μηχανική κίνηση, σαν το smartphone που είναι προέκταση του χεριού του.


 
Ο ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ

Τα λόγια είναι περιττά. Μην του μιλήσεις πριν πιει την πρώτη τζούρα καφέ. Καλά δεν συζητάμε για αυτόν. Εννοείται ότι δεν θα σου πει καλημέρα. Συνήθως η πρώτη κίνηση με το που ανοίξει το μάτι του είναι να παραγγείλει καφέ ή εάν δεν είναι του delivery να πατήσει το κουμπί της καφετιέρας. Μην αυταπατάστε. Έχει ήδη βάλει από την προηγούμενη μέρα φίλτρο, καφέ και νερό και απλώς πατάει ένα κουμπί, ή έχει προνοήσει να αγοράσει καφετιέρα με αυτόματο προγραμματισμό. Ο καφές για τον άνθρωπο αυτόν είναι ανάγκη, βενζίνη στο ντεπόζιτο και απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να οδηγήσει, να δουλέψει, να διαβάσει ή να κάνει οτιδήποτε.


 
Ο ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΣ

Εδώ οι coffee addicted θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Ο καφές του δεν γίνεται να μην περιέχει τουλάχιστον 4 κουταλιές ζάχαρη, θα βάλει μισό λίτρο γάλα, ακόμα και σαντιγί. Ο ίδιος το ονομάζει καφέ και το υποστηρίζει με επιχειρήματα, οι υπόλοιποι αναρωτιούνται γιατί δεν το γυρίζει σε σοκολάτα, milkshake ή smoothie. Ο καφές δεν είναι γαλακτομπούρεκο, όπως και μια μακαρονάδα με κιμά δεν θα ανακατευτεί με κρέμα γάλακτος θα πει κάποιος. Ψυχραιμία παιδιά, αφήστε τον ήσυχο τον άνθρωπο, στο κάτω κάτω γούστα είναι αυτά.
 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ