Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εσύ περιποιήθηκες το πάπλωμά σου αυτό το φθινόπωρο;

Εσύ περιποιήθηκες το πάπλωμά σου αυτό το φθινόπωρο;

date

11 Οκτωβρίου 2023

time

13:13

Εσύ περιποιήθηκες το πάπλωμά σου αυτό το φθινόπωρο;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Εσύ περιποιήθηκες το πάπλωμά σου αυτό το φθινόπωρο;

Φθινόπωρο λοιπόν!  Η ενδιάμεση αυτή στάση μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα έφτασε και ήρθε για να σε μπερδέψει όπως πάντα. Μια σεντόνι, μια κουβέρτα, μια και τα δυο μαζί… εεε άστο. Καταφθάνει το βαρύ πυροβολικό από την ντουλάπα με το μαγικό όνομα «πάπλωμα». Έλα, μη μας πεις ότι δε σου έλειψε το χουχούλιασμα κάτω από το πάπλωμα, το καθαρ… Κάτσε τι είπες;
 
Δεν νομίζω να είσαι από τους τύπους που κατεβάζουν το πάπλωμα και το στρώνουν απευθείας στο κρεβάτι ή το αερίζουν λιγάκι στο μπαλκόνι και τέλος; Γιατί καθαριότητα και φρεσκάδα χωρίς πλυντήριο και στεγνωτήριο δεν γίνεται. Σε αυτό σύμμαχο έχεις την Bosch, για να είσαι likeaBosch. Βέβαια, πρέπει να ξέρεις ότι κάθε πάπλωμα θέλει ειδική περιποίηση, οπότε κρατήσου και άκουσε προσεκτικά:

Πουπουλένιο πάπλωμα

Αρχικά, αν έχεις στο νου σου να πλύνεις ένα πάπλωμα, βεβαιώσου  ότι το πλυντήριό σου έχει την κατάλληλη χωρητικότητα, που σημαίνει να είναι το λιγότερο 8kg-9 kg. Τσέκαρε την ετικέτα και τις οδηγίες πλύσης, γιατί ενδέχεται, ειδικά στην περίπτωση του πουπουλένιου παπλώματος, να… πικραθείς. Εάν υπάρχει σκισμή , επιβάλλεται να τη ράψεις, προκειμένου να μην κυνηγάς τα πούπουλα στο πλυντήριό σου. Σε περίπτωση λεκέ, τον καθαρίζεις τοπικά και έπειτα επιλέγεις χαμηλή θερμοκρασία για ευαίσθητα στους 30 °C. Ένα επιπλέον ξέβγαλμα μετά τη βασική πλύση θα ήταν ιδανικό για καλύτερα αποτελέσματα.


 

Πάπλωμα με πολυεστέρα

Οι οδηγίες πλύσης για οποιοδήποτε πάπλωμα εννοείται ότι εξαρτώνται από την ετικέτα, οπότε και στην περίπτωση του πολυεστέρα, μην ξεχάσεις να τη συμβουλευτείς. Για επιπλέον ασφάλεια, προτείνεται να μη χρησιμοποιηθεί απορρυπαντικό που να περιλαμβάνει ένζυμα, ενώ απαγορεύεται η χρήση λευκαντικού. Όσο για την πλύση, επίλεξε πρόγραμμα για ευαίσθητα στους 30 °C και το πάπλωμά σου θα γίνει σαν καινούριο.

Πάπλωμα με μικροΐνες

Τα συνθετικά παπλώματα με γέμισμα από μικροΐνες χρειάζονται λίγο διαφορετική φροντίδα, οπότε προτείνεται πρόγραμμα κρύας πλύσης για ευαίσθητα υφάσματα. Μη χρησιμοποιήσεις στεγνό καθάρισμα και όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις βγάλε από το μυαλό σου τη χρήση του λευκαντικού.

Βαμβακερό πάπλωμα

Το βαμβακερό πάπλωμα δεν ξεφεύγει από τον κανόνα, οπότε το βάζεις σε πρόγραμμα για ευαίσθητα στους 30 °C. Αν επιλέξεις τη λειτουργία του στεγνού καθαρίσματος, ακολούθησε πρόγραμμα για ευαίσθητα υφάσματα, όσο για το λευκαντικό, νομίζουμε το κατάλαβες, μακριά και αγαπημένοι.

Στεγνωτήρια Βosch και καλό φθινόπωρο

Καλά τα έπλυνες τα παπλώματα, αλλά πρέπει και να στεγνώσουν. Αν περιμένεις με τον… αποφασιστικό αυτόν καιρό να στεγνώσουν, ίσως και να περιμένεις καμιά εβδομάδα. Ένα στεγνωτήριο Bosch θα σου λύσει τα χέρια και θα προλάβεις σίγουρα τον… χειμώνα.

 
Όταν λοιπόν τοποθετήσεις τα παπλώματα στο στεγνωτήριο, μπορείς να προσθέσεις στον κάδο 2-3 μπαλάκια του τένις ή μπάλες στεγνωτηρίου, για να κρατήσουν το πάπλωμα αφράτο. Οι μπάλες αυτές κατανέμουν ομοιόμορφα το γέμισμα του παπλώματος και θα αποτρέψουν τη δημιουργία εξογκωμάτων.Αφού στεγνώσει εντελώς το πάπλωμα, αέρισέ το σε εξωτερικό χώρο και είσαι έτοιμος για… φρέσκους ύπνους.
 
Στην περίπτωση του βαμβακερού αλλά και πολλών πουπουλένιων παπλωμάτων, απαγορεύεται η χρήση στεγνωτηρίου, οπότε ένα καλό αέρισμα και…σκεπάσου. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι η ετικέτα είναι το «ευαγγέλιό» σου.

 
 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ