Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διατηρείστε καθαρό το πλυντήριο ρούχων!

Διατηρείστε καθαρό το πλυντήριο ρούχων!

date

21 Σεπτεμβρίου 2016

time

13:58

Διατηρείστε καθαρό το πλυντήριο ρούχων!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Διατηρείστε καθαρό το πλυντήριο ρούχων!

Το πλυντήριο είναι μια ακριβή αλλά και πολύτιμη οικιακή συσκευή η οποία καταπονείται πολύ, κυρίως από μεγάλες οικογένειες, αλλά και όχι μόνο…  Σε βάθος χρόνου, η συσκευή σας επιβαρύνεται από τις πολλές και επαναλαμβανόμενες πλύσεις με αποτέλεσμα να φυλακίζονται αλλά και να συσσωρεύονται στις κοιλότητες του κάδου άλατα, υπολείμματα απορρυπαντικού, μούχλα και κατ΄ επέκταση μικρόβια και βακτήρια, επηρεάζοντας έτσι την ασφαλή και καλή απόδοση του πλυντηρίου, καθώς και την υγιεινή σας!
Όσο σημαντικό είναι να έχετε εσείς αλλά και η οικογένεια σας καθαρά ρούχα, άλλο τόσο σημαντικό είναι να φροντίζεται και το πλυντήριο σας, καθαρίζοντας αλλά και διατηρώντας όλα του τα μέρη καθαρά, σαν καινούρια!!!
Η εντύπωση που έχουμε οι περισσότεροι από μας ότι οι συσκευές αυτές αυτό-καθαρίζονται όσο πραγματοποιείται μια πλύση, είναι δυστυχώς λανθασμένη!!! Γι΄ αυτό ας δούμε παρακάτω πώς αλλά και πότε θα πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριό σας.

Διαδικασία καθαρισμού μια φορά τον μήνα (ανάλογα πάντα με την χρήση)!
- Αφαιρέστε τη θήκη ή τις θήκες του μαλακτικού και του απορρυπαντικού, τοποθετώντας τη για 15 λεπτά περίπου σε ένα κουβά με ζεστό νερό! Αφού μουλιάσει, τρίψτε τη θήκη καλά με ένα σφουγγάρι (ίσως χρειαστείτε και καθαριστικό σπρέι) για να απομακρύνετε λεκέδες, άλατα  και μυρωδιές. Σκουπίστε την με μια καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε την ξανά στη θέση της!
- Ελέγξτε καλά το λάστιχο της πόρτας, συχνά μπορεί να βρεθούν εκεί μικρά αντικείμενα από τα ρούχα όπως κουμπιά, παραμάνες, μούχλα, χνούδια, κλπ. Βρέξτε ένα πανάκι ή μια πετσέτα σε ζεστό νερό και καθαρίστε το λάστιχο τρίβοντας το καλά, (ίσως χρειαστείτε και εδώ να κάνετε χρήση κάποιου καθαριστικού σπρέι)!
- Αδειάστε το φίλτρο που συνήθως βρίσκεται κάτω δεξιά από την πόρτα του πλυντηρίου ή είναι κρυμμένο στο κάτω μέρος!
- Είναι απαραίτητο να κάνετε μια πλύση με απορρυπαντικό αλλά ΧΩΡΙΣ ρούχα, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας!

Τρείς σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνετε μετά από κάθε πλύση!
- Δεν αφήνετε πότε για πολύ ώρα τα βρεγμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο! Αμέσως μετά το τέλος μιας πλύσης, πρέπει να γίνει και το άπλωμα!     
- Για να μη δημιουργηθεί μούχλα, στεγνώνουμε τον κάδο! Όχι με βεντάλια ή σεσουάρ αλλά αφήνοντας (μετά από κάθε πλύση) την πόρτα πάντα λίγο ανοιχτή!
- Για να διατηρήσετε το λάστιχο στεγνό και καθαρό αφού το σκουπίσετε καλά, ρίξτε λίγο ταλκ!

Extra Tip!
Σε περιοχές με σκληρό νερό, και τα 81 καταστήματα του δικτύου μας, συνιστούν αποσκληρυντικό κατά την διάρκεια των πλύσεων!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ