Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο και το σιδέρωμα των ρούχων !

Δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο και το σιδέρωμα των ρούχων !

date

8 Ιουνίου 2016

time

11:30

Δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο και το σιδέρωμα των ρούχων !
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο και το σιδέρωμα των ρούχων !
TAGS: 
Μία από τι πιο κουράστηκες αλλά παράλληλα και βαρετές δουλείες μιας  νοικοκυράς είναι το σιδέρωμα. Το σιδέρωμα φυγείν αδύνατον. Όσο  και αν θα θέλαμε, τα ρούχα δεν σιδερώνονται μόνα τους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν υπάρχει κάποιος άλλος να το κάνει για σένα είσαι τυχερή, αν όχι πάρε βαθιά ανάσα και κάνε ό,τι μπορείς για να γίνει αυτή η "οικιακή εργασία" με όσο  λιγότερο δυνατό κόπο.   

Δείτε πως !

Παν μέτρον άριστον. Μην βάζεις περισσότερα πλυντήρια από όσα μπορείς να σιδερώσεις. Οι Στοίβες με ρούχα ασιδέρωτα είναι ένα τρομακτικό θέαμα, προτιμήστε να βάλετε πλυντήριο μόνο όταν έχετε σιδερώσει το προηγούμενο. Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό λόγο πολυμελούς οικογένειας, διατηρήστε μια καλη αναλογία στα ασιδέρωτα ρούχα πριν βάλετε την επόμενη πλύση, έτσι θα είναι η διαδικασία πιο εύκολη !  Το στεγνωτήριο θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε χρόνο αφού τα ρούχα σας θα σιδερώνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

Διαχωρίστε τα ρούχα. Κάθε διαφορετικό υλικό-ύφασμα όπως στο πλύσιμο έτσι και στο σιδέρωμα έχει και τις δικές του ανάγκες. Σιδέρωσε τα ρούχα σας με βάση  τον τύπο υφάσματος του, έτσι ώστε να μην αλλάζετε συνεχώς τη θερμοκρασία στο σίδερο σας. Συνήθως όλα τα ρούχα στο εσωτερικό τους έχουν ετικέτες συμβουλευτείτε τες, ειδικά αν είστε νέα στον κλάδο των οικιακών εργασιών….

Το καθαρό σίδερο. Όπως όλες οι οικιακές συσκευές έτσι και το σίδερο θέλει την περιποίηση του. Ειδικά τα σίδερα ατμού, έχουν την τάση να πιάνουν άλατα εάν χρησιμοποιείς νερό βρύσης αντί για αποταγμένο. Και φυσικά η πλάκα μπορεί να γεμίσει λεκέδες εάν κολλήσει σε  κάποιο ύφασμα. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα σας ταλαιπωρήσει στο σιδέρωμα διότι θα κολλάει στα υφάσματα  ή θα βγάζει κομμάτια από άλατα σε καθαρά μισό-σιδερωμένα  ρούχα.

Σωστή ρύθμιση της σιδερώστρας. Η διαδικασία μπορεί να γίνει  πιο εύκολη!  Το  κατάλληλο ύψος της σιδερώστρας,  κάνει το σιδέρωμα πιο ξεκούραστο για τη μέση και  τα χέρια μας .
Τοποθετήστε τα: Από τη στιγμή, που θα σιδερώσετε τα ρούχα σας, κρεμάστε τα κατευθείαν ή διπλώστε τα. Βάζοντας τα με τάξη στις ντουλάπες σας και κρεμώντας τα, αποφεύγετε πιθανό τσαλάκωμα μέχρι να τα φορέσετε.
Ένα καλό σίδερο πάντα βοηθάει : Όσο πιο ποιοτικό είναι το σίδερο σας, τόσο πιο σωστό και  εύκολο γίνεται το σιδέρωμα. Γενικά, όταν πρόκειται να κάνουμε αγορά  κάποιας   οικιακής  συσκευής πρέπει αυτό να γίνεται  με βάση τις ανάγκες μας.

Κουτάλι : Πολλές φορές στα πουκάμισα, από βιασύνη ή απροσεξία, καταλήγετε λόγω του σίδερου να βγάζετε τα κουμπιά. Το κουτάλι μπορεί να σας απαλλάσσει από αυτό το πρόβλημα. Τοποθετήστε το πάνω απ ‘τό κουμπί και σιδερώστε περιμετρικά του.

Κρεμάστε τα : Όταν  πρέπει να  φορέσετε ένα ασιδέρωτο ρούχο, αφού το σιδερώσετε αφήσετε για περίπου 5 λεπτά σε μια κρεμάστρα . Με τον τρόπο αυτό, δεν θα τσαλακωθεί.
Αλουμινόχαρτο: Βγάλτε  από τη σιδερώστρα το προστατευτικό πανί και περάστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο  σε όλη την επιφάνεια της σιδερώστρας . Μετά τοποθετήστε από πάνω το κανονικό πανί της. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα, με αυτόν τον τρόπο βοηθάει το ύφασμα να ισιωθεί  και από τις δύο πλευρές, με  μια κίνηση!

 
Διασκεδάστε το: Ότι δεν μπορείς να αποφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσέ το! Μπορείτε να κάνετε την κατά τα άλλα βαρετή "οικιακή εργασία" του σπιτιού, διασκεδαστική. Βάλτε δυνατά τη μουσική ή παρακολουθήστε τηλεόραση, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότερες νοικοκυρές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ