Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Άσε χαλί, τράβα χαλί.

Άσε χαλί, τράβα χαλί.

date

16 Μαΐου 2019

time

11:02

Άσε χαλί, τράβα χαλί.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Άσε χαλί, τράβα χαλί.

Τα απλώνουμε όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα και τα μαζεύουμε όταν σιγουρευτούμε ότι ο καιρός έχει σταθεροποιηθεί. Με άλλα λόγια η εποχικότητα παίζει τον ρόλο της και αν σκέφτεστε να μαζέψετε τα χαλιά σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Τι γίνεται όμως με το καθάρισμα τους; Στην ELECTRONET θα βρεις με ένα κλικ όλες τις ηλεκτρικές σκούπες που κάνουν το καθάρισμά τους παιχνίδι και εδώ 5 μυστικά για καθαρισμό χαλιών με φυσικό τρόπο.
 
BHMA 1o: Το πρώτο φρεσκάρισμα.
 
Όλα ξεκινάνε με ένα φρεσκάρισμα. Πέρασέ τα με την ηλεκτρική σκούπα για να αποβάλλεις τη σκόνη που πιθανώς έχει συσσωρευτεί, ώστε να πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα να με επιτυχία.
 
Tip: Δώσε προσοχή στα κρόσσια, αν υπάρχουν καθώς η ηλεκτρική σκούπα ρουφάει με μεγάλη ένταση και μπορεί να τα φθείρει.
 
 
 BHMA 2o: Μαγειρική σόδα, η μαγική!
 
Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που μπορεί να βρεθεί πανεύκολα και έχει πάρα πολλές χρήσεις στον καθαρισμό του σπιτιού. Μια από αυτές είναι και ο καθαρισμός χαλιών. Η εκτέλεση απλή αλλά απαιτεί υπομονή. Άπλωσε μια ικανοποιητική στρώση σόδας πάνω στο χαλί που σε ενδιαφέρει να καθαρίσεις και άφησέ τη να δράσει για λίγες ώρες, ή για μια ολόκληρη νύχτα.
 
Tip: Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται αν επιθυμείς να κάνεις στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή.
 
 
BHMA 3o: Αφαίρεση.
 
Αφού την αφήσεις να δράσει, μπορείς να σκουπίσεις ξανά με την ηλεκτρική σκούπα , ώστε να αφαιρέσεις τη σόδα από το χαλί. Αν έχεις απλώσει σόδα πάνω σε κρόσσια, αφαίρεσέ τη με ένα βουρτσάκι χειρός. Αμέσως η όψη των χαλιών σου έχει ανανεωθεί ενώ έχουν αφαιρεθεί όλες οι δυσάρεστες οσμές. Έτσι ολοκληρώνεται το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι.
 
Tip: Για να αποκτήσουν τα χαλιά σου άρωμα φρεσκάδας μπορείς να αναμείξεις στο μπλέντερ 3-4 φύλλα δάφνης μαζί με τη σόδα και μετά να πασπαλίσεις το χαλί.
 
 
BHMA 4o: Επίμονοι λεκέδες.
 
Φτιάξε το δικό σου αποτελεσματικό καθαριστικό! Το υλικό που μπορεί να σε σώσει από πολλές δύσκολες περιπτώσεις, είναι το λευκό ξύδι. Φτιάξεις ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό που θα απομακρύνει ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Πάρε ένα μεγάλο δοχείο, γέμισε το με 3 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος ξύδι. Ανακάτεψε τα καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Με μια βούρτσα για χαλιά, ξεκίνα να καθαρίζεις το χαλί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. H βούρτσα πρέπει να έχει βραχεί με το μείγμα, αλλά όχι να στάζει πάνω στο χαλί, ώστε ο καθαρισμός να γίνει όσο πιο στεγνά γίνεται και να μη συσσωρεύσει υγρασία το χαλί.
 
Tip: Αν οι λεκέδες επιμένουν τοποθέτησε το μείγμα στη σαμπουανιέρα και ξεκίνα να καθαρίζεις το χαλί με περισσότερή ένταση στα σημεία όπου οι λεκέδες επιμένουν.
 
 
BHMA 5o: Στέγνωμα & μάζεμα.
 
Μετά το καθάρισμα σειρά έχει η αποστείρωση και το στέγνωμα. Θα αποστειρώσεις το χαλί χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών με τον ιδανικό ατμοκαθαριστή. Στο στέγνωμα δεν χρειάζεται να αφήσεις τα χαλιά στο φως του ήλιου, γιατί υπάρχει κίνδυνος να φθαρούν τα χρώματα. Μπορείς να τα αφήσεις να στεγνώσουν απλωμένα στο σημείο που καθαρίστηκαν, αερίζοντας το χώρο.
 
Tip: Για πιο γρήγορο στέγνωμα, τοποθέτησε πάνω τους φύλλα εφημερίδων, ώστε να απορροφήσουν ένα μέρος της υγρασίας και να μειωθεί ο χρόνος στεγνώματος.
 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ