Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανακυκλώνω!

Ανακυκλώνω!

date

28 Ιουνίου 2016

time

16:39

Ανακυκλώνω!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 
Ανακυκλώνω!
TAGS: 

Το 30 ετών πια σποτάκι αλλά και για χρόνια αγαπημένο μας σλόγκαν:

«Ααααχ! Καλοκαίρι. Μας περιμένουν οι χαρές της θάλασσας. Της καθαρής θάλασσας. Γι’ αυτό προσέξτε! Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μας την καθαρή θάλασσα κι αυτό το καλοκαίρι»

Είχε αναμφίβολα αποτελέσει την αφετηρία για οικολογική σκέψη και συνείδηση στην χώρα μας. Δυστυχώς, σαν λαός δεν φημιζόμασταν για τις περιβαλλοντικές μας ανησυχίες, ένας λόγος ήταν ότι δεν υπήρχαν για τους πολίτες και τις εταιρίες κίνητρα να συμμετέχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης. Με μια μικρή όμως προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια από το κράτος, τοποθετώντας τους ειδικούς κάδους, αφίσες, διαφημίσεις και δυναμική ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, οι νεώτεροι Ελληνες άρχισαν σιγά σιγά να μπαίνουν στην λογική αλλά και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.

Γιατί ανακυκλώνω;

  • Γιατί το περιβάλλον δεν ρυπαίνεται από τοξικές ουσίες που περιέχουν οι συσκευές μαs
  • Γιατί η ανακύκλωση μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών και την χρήση ενέργειας δηλαδή τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
  • Γιατί αξιοποιούνται τα υλικά των συσκευών και μειώνονται οι ανάγκες εξόρυξης 
  • Γιατί η οικονομία που γίνεται είναι τεράστια, π.χ. η ανακύκλωση παλαιών συσκευών της Apple απέφερε στην εταιρεία 40εκ. δολάρια για το 2015, ενώ στην χώρα μας ξεπέρασαν τους 48.000 τόνους ανακυκλώσιμων συσκευών
  • Γιατί θέλουμε να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού, ένα ομορφότερο περιβάλλον και καθαρές πόλεις

Γιατί θέλουμε να υπάρχει αύριο σε αυτόν τον πλανήτη!

Τί και πού ανακυκλώνω;

  • Στους μπλέ κάδους ανακυκλώνουμε συσκευασίες από Αλουμίνιο, χαρτί, χαρτόκουτα, πλαστικό γυαλί, λευκοσίδερο (δηλαδή γαλα εβαπορέ). Στους μπλέ κάδους ΔΕΝ πετάμε υλικά που ανήκουν σε άλλα συστήματα ανακύκλωσης όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκεύες, ελαστικά, μέταλλα, ρούχα, πλαστικά δοχεία απο λάδια αυτοκινήτων, οικοδομικά υλικά, έπιπλα και οργανικά υπολείμματα τροφίμων
  • Στους πράσινους ή κάδους "καμπάνες" βάζουμε οτιδήποτε γυάλινο. Πιο συγκεκριμένα, τα γύαλινα μπουκάλια, μπουκαλάκια και βαζάκια.
  • Στους κάδους ΑΦΗΣ ανακυκλώνουμε μπαταρίες
  • Στους ειδικούς κάδους της εταιρείας "Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ" πετάμε απόβλητα ηλεκτρικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και φωτιστικά είδη (δηλαδή οικιακές συσκευές, λάμπες, υπολογιστές, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία)

Για αντικατάσταση και ανακύκλωση μικρών ή μεγάλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημά του δικτύου ELECTRONET.

Γιατί το πράσινο είναι στην φύση μας!

 

 
 
 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ